Plăcintă cu spanac

6 februarie 2017   Rețete cu legume

Chiar dacă sezonul spanacului proaspăt a trecut, poţi prepara delioase mâncăruri cu cel congelat. Una dintre propunerile noastre este plăcinta cu spanac.

Dificultate medie Preparare 85' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

1 lingură ulei

150 ml lapte

10 g drojdie uscată

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g spanac proaspăt

1 legătură ceapă verde

1 lingură unt

150 g brânză telemea de oi

100 ml smântână

50 g caşcaval ras

2 ouă

1 linguriţă griş

busuioc şi cimbru uscate

sare

piper

Pentru crustă

1 ou

1 lingură caşcaval ras

Mod de preparare

Aşezi făina într-un castron, împreună cu drojdia uscată şi un praf de sare. Adaugi uleiul, laptele şi amesteci bine. Frămânţi până se formează un aluat omogen, elastic, pe care îl laşi acoperit, la loc cald, să dospească, circa 40 de minute.

Între timp, speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine, îl tai şuviţe şi îl căleşti împreună cu ceapa verde tocată mărunt şi o lingură de unt. Iei vasul deoparte de pe foc şi după ce se răcoreşte spanacul îl amesteci cu telemeaua mărunţită şi caşcavalul ras, două ouă, smântâna şi o linguriţă de griş. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi ierburi aromate.

Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea interiorul unei forme de plăcintă, cu pereţi cu tot, lăsând aluatul să curgă puţin peste margini. Îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa să nu se umfle la copt şi torni umplutura.

Aluatul de placinta care atârnă îl aduci peste umplutură. Torni peste umplutură un ou bătut cu caşcaval ras pentru crustă.

Introduci plăcinta cu spanac în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Serveşti plăcinta cu spanac caldă sau rece.

plăcinta cu spanac

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta greceasca cu spanac

Placinta greceasca cu spanac

Placinta cu nuci si dovleac

Placinta cu nuci si dovleac

sursa foto: Shutterstock

Mai multe