Plăcintă de casă cu dovlecel și brânză de capră
Plăcinta de casă cu dovlecel și brânză de capră este ideală pentru prânzuri de vară, picnicuri sau chiar ca un aperitiv deosebit.
Ingrediente
1 aluat foitaj
2 dovlecei medii
200 g brânză moale de capră
3 ouă
150 ml smântână lichidă, pentru gătit
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
1 linguriţă cimbru uscat
Mod de preparare
Speli dovleceii și îi tai rondele subțiri.
Într-o tigaie, pui uleiul și călești dovleceii 5-7 minute, până se înmoaie ușor. Potrivești de sare, piper și presari cimbru. Lași deoparte să se răcească puțin.
Într-un bol, bați ouăle cu smântâna, adaugi un praf de sare și puțin piper.
Într-o tavă rotundă, așezi aluatul, inclusiv pe margini și înțepi cu furculița baza. Torni amestecul de ouă și smântână peste aluat, apoi așezi dovleceii uniform. Rupi brânza de capră bucățele și o pui printre feliile de dovlecel. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până se rumenește frumos și se încheagă umplutura. Scoți și lași puțin să se răcorească, apoi tai felii.