Plăcintă de casă cu dovlecel și brânză de capră

2 iunie 2025   Rețete cu legume

Plăcinta de casă cu dovlecel și brânză de capră este ideală pentru prânzuri de vară, picnicuri sau chiar ca un aperitiv deosebit.

Ingrediente

1 aluat foitaj

2 dovlecei medii

200 g brânză moale de capră

3 ouă

150 ml smântână lichidă, pentru gătit

2 linguri ulei de măsline

sare, piper

1 linguriţă cimbru uscat

Mod de preparare

Speli dovleceii și îi tai rondele subțiri.

Într-o tigaie, pui uleiul și călești dovleceii 5-7 minute, până se înmoaie ușor. Potrivești de sare, piper și presari cimbru. Lași deoparte să se răcească puțin.

Într-un bol, bați ouăle cu smântâna, adaugi un praf de sare și puțin piper.

Într-o tavă rotundă, așezi aluatul, inclusiv pe margini și înțepi cu furculița baza. Torni amestecul de ouă și smântână peste aluat, apoi așezi dovleceii uniform. Rupi brânza de capră bucățele și o pui printre feliile de dovlecel. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până se rumenește frumos și se încheagă umplutura. Scoți și lași puțin să se răcorească, apoi tai felii.

Mai multe