Plăcintă de ciuperci
Rapidă, delicioasă şi uşor de făcut...plăcinta cu ciuperci este ideală. Dacă ţii post sau pur şi simplu te-ai plictisit de preparatele din carne, trebuie s-o încerci!
Ingrediente:
Pentru aluat: 15 linguri apă minerală 15 linguri ulei sare 1 praf de copt făină cât cuprinde
500 g ciuperci
1 vânătă
1 legătură pătrunjel
4 căţei de usturoi
1 ceapă
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat până când se dezlipeşte de pe vas şi îl dai la frigider. Pentru umplutură, speli vânăta, îi îndepărtezi cotorul şi o tai cuburi. O dai cu sare şi o laşi să iasă amăreala din ea. Speli ciupercile, le toci, ceapa o tai julien şi zdrobeşti usturoiul. Căleşti în ulei ceapa cât să devină sticloasă, adaugi ciupercile şi ţii să scadă puţin apa lăsată. Adaugi vinetele, amesteci, pui usturoiul, sarea şi piperul. Laşi puţin să se combine aromele şi să nu mai aibă apă amestecul.
Opreşti focul. Întinzi foaia şi o pui într-o tavă rotundă. Torni amestecul călit, netezeşti şi presari pătrunjelul. Aranjezi marginile foii de plăcintă şi dai plăcinta cu ciuperci la cuptorul încins. Coci plăcinta de ciuperci până se rumeneşte frumos. Această reţetă este ideală atunci cand este post.