Platou cu legume la grătar FOTO
Această reţetă rapidă te va ajuta să te bucuri de bogăţia şi de gustul unui platou cu legume preparate pe grătar. În doar 45 de minute, legumele tale preferate vor fi bine rumenite pe grătar, iar tu te vei bucura de gustul lor bogat şi intens.
Ingrediente (4 porţii)
1-2 bucăţi de porumb 1 ardei gras roşu 1 dovlecel 1 vânătă 1 roşie 3 căţei de usturoi 3 crenguţe de rozmarin 3 crenguţe de cimbru ulei de măsline, pentru marinat sare, după gust piper, după gust unt, pentru servire sosuri cu iaurt, opţional, pentru servire
Mod de preparare
Încingi grătarul. Tai marginile ştiuleţilor de porumb şi îi împarţi în porţii mai mici. Fierbi porumbul în apă cu sare, aproximativ 15-20 de minute.
Tai partea de sus a ardeiului gras, scoţi seminţele şi cotorul. Feşliezi dovlecelul, vânăta şi roşia, apoi arunci cotoarele şi codiţele.
Umpli ardeiul gras cu cimbru, rozmarin şi usturoiul zdrobit, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi îl stropeşti cu puţin ulei de măsline.
Marinezi feliile de dovlecel şi vânătă cu puţin ulei de măsline, într-un bol mare. Adaugi cimbrul tocat cât mai mare şi 2 căţei de usturoi. Condimentezi cu puţină sare şi piper şi amesteci bine.
Pui legumele pe grătarul încins şi condimentezi din nou cu sare. Le frigi aproximativ 10-15 minute, dar le întorci din când în când. Iei porumbul, vânăta, dovlecelul şi roşia de pe flacăra directă, când s-au copt suficient (atenţie să nu le arzi). Serveşti legumele cu puţin iaurt şi, după preferinţă, cu sosuri pe bază de iaurt.