Quiche cu ciuperci
Se crede că quiche-ul a fost creat de bucătarii medievali ca o modalitate de a folosi ingredientele rămase. Este ideal pentru un brunch, un prânz ușor sau o gustare specială.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
120 g unt rece
1 ou
3 linguri smântână rece
1 praf sare
Pentru umplutură
500 g ciuperci
5 căței usturoi zdrobiți
3 ouă
100 g brânză ceddar rasă
100 g brânză de capră
1 legătură de pătrunjel, spălat şi tăiat
1-2 linguri ulei
sare
piper
3-4 linguri smântână
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci bine toate ingredientele, frămânți un aluat elastic pe care-l înfășori în folie și-l dai la frigider.
Pentru umplutură, speli ciupercile, le tai și le lași la scurs. Încingi uleiul și călești usturoiul mărunțit, adaugi ciupercile, sare și piper, după gust și le ții până scade lichidul lăsat de ciuperci. Amesteci din când în când. Dai tigaia de pe foc.
Întinzi aluatul într-o formă de tartă tapetată, îl înțepi din loc în loc și îl coci până devine auriu.
Bați ouăle cu smântâna și cu cele două tipuri de brânză, potrivești de sare și de piper, răstorni ciupercile, omogenizezi, torni amestecul în coaja de tartă și presari pătrunjelul.
Dai tava din nou la cuptor și o mai ții aproximativ 20 de minute.