Ratatouille picant

23 iulie 2019   Rețete cu legume

O reţetă de legume cu o nuanţă picantă, acest preparat rustic francez este perfect pentru a fi servit lângă o friptură de miel sau porc. Îţi recomandăm să încerci acest ratatouille, fie că îl serveşti ca masă de prânz într-o zi de post, sau ca garnitură la un fel principal.

Ingrediente:

125 ml ulei de măsline 2 dovlecei medii 1 vânătă mare 1 ardei capia 1 aide gras verde 2 cepe roşii medii 4 căţei de usturoi 1 coajă de portocală 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 2 frunze de dafin 1 lingură oţet de vin 800 g conservă de roşii cubuleţe 1 ardei iute

Mod de preparare:

Încinge o lingură de ulei într-o tigaie pe care o poţi băga la cuptor. Găteşte dovlecelul, tăiat cubuleţe, până se rumeneşte. Ia-l de pe foc, încinge o altă lingură de ulei şi găteşte vânăta, tăiată cubuleţe, până se rumeneşte.

Ia vânăta de pe foc. Repetă procesul cu ardeii roşii şi verzi şi ia-i de pe foc după ce se rumenesc.

Încinge 2 linguri de ulei în aceeaşi tigaie şi găteşte ceapa şi usturoiul. Adaugă roşiile tocate şi fierbe totul. Adaugă şi chilli-ul şi redu focul până sosul începe să se îngroaşe.

În aceeaşi tigaie pune toate legumele pe care le-ai prăjit, adaugă frunzele de dafin şi seminţele de coriandru. Asezonează cu sare şi piper şi fierbe cam 40 de minute, cu capacul pus. Adaugă oţetul, scoate frunzele de dafin şi serveşte.

Mai multe