Reţetă de salată grecească
O salată ideală pentru zilele caniculare de vară. Salata grecească conţine proteine, datorită brânzei minunate, şi multe vitamine datorită legumelor proaspete. În plus, are o aromă senzaţională datorită măslinelor şi a oreganului.
Ingrediente:
4 roşii mari 1 castravete 1/2 ceapă roşie 16 măsline kalamata 1 linguriţă oregano uscat 85 g brânză feta 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Pentru început, spală roşiile şi castravete şi curăţă ceapa. Taie ceapa în feliuţe subţiri, roşiile în cubuleţe nu prea mici, iar castravetele în jumătate, apoi feliuţe groase de un centimetru.
Pune legumele într-un bol şi adaugă 1 linguriţă de oregano uscat, măslinele kalamata, brânza feta sfărâmiţată şi uleiul de măsline.
Poţi adaugă, după gust, sare şi piper.
Serveşte cu pită proaspătă care absoarbe toata zeama delicioasă a legumelor.