Roşii umplute cu ciuperci

22 februarie 2018   Rețete cu legume

Pentru ocazii festive, în zilele de post, iată o reţetă de antreu care va înlocui perfect carnea.

De ce ai nevoie ca să faci roşii umplute cu ciuperci:

6-8 roşii

6-8 ciuperci sau hribi

verdeaţă tocată

sare

4 linguri ulei

1 ceapă

usturoi

piper măcinat

opţional brânză rasă (varianta de dulce)

Cum faci roşii umplute cu ciuperci:

Speli roşiile, decupezi capacul şi le goleşti de miez. Înlături seminţele, toci mărunt pulpa. Cureţi şi speli ciupercile, le tai feliuţe subţiri, le căleşti în ulei împreună cu ceapa tocată, usturoiul tăiat feliuţe, sare, piper măcinat şi miezul roşiilor. Laşi acoperit, pe foc mic, 15-20 minute. Răceşti, amesteci cu verdeaţă tocată şi umpli roşiile. Le laşi la rece 30 minute sau le aşezi în vas de yena şi le ţii în cuptorul cald 20 minute.

Sursa foto: https://www.foodnetwork.com

https://www.foodnetwork.com

Mai multe