Roşii umplute cu orez (reţetă de post)

6 iulie 2016   Rețete cu legume

Profită de gustul bogat şi dulce al roşiilor şi prepară-ţi o mâncare simplă şi delicioasă. Aceste roşii umplute cu orez sunt ideale pentru zilele în care ţii post, mai ales că nu conţin carne.

Rosii umplute cu orez - Ingrediente

8 roşii mari 200 g orez 3 cepe 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 1 praf zahăr sare, după gust piper, după gust pătrunjel sau mărar tocat, după gust

Rosii umplute cu orez - Mod de preparare

Tai partea de sus de la fiecare roşie, le scobeşti şi le laşi să se scurgă, cu scobitura în jos. Toci două cepe şi le rumeneşti într-o tigaie suficient de încăpătoare.

Speli şi usuci orezul, apoi îl adaugi peste ceapa din tigaie, amesteci cu o lingură până se rumeneşte. Pui apă şi laşi orezul să se umfle puţin. Iei tigaia de pe foc, adaugi sare, piper şi mărar sau pătrunjel tocat.

Umpli roşiile cu această compoziţie şi le aşezi într-o cratiţă. Între timp, faci un sos pentru legume. Toci mărunt o ceapă şi o căleşti, adaugi puţină făină, torni zeama de la roşii (miezul pe care l-ai scos când le-ai scobit), puţin zahăr, sare şi piper.

Torni sosul peste roşii, dai cratiţa la cuptor şi laşi mâncarea să fiarbă şi sosul să scadă, la foc potrivit. Aceste roşii umplute cu orez pot fi consumate calde sau reci.

Foto: cookdiary.net

Mai multe