Roşii uscate în ulei de măsline
Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Dumitrana Mihaela. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente: 1 kg roşii mici sare grunjoasă piper 2 caţei de usturoi crenguţe de cimbru busuioc 1 ardei iute ulei de măsline
Se aleg roşii mici, dintr-un soi cu multă pulpa şi mai puţini sâmburi. Se spală bine, se absorb cu serveţele şi apoi se taie în două pe lung. Se aşează în tava cuptorului cu tăietura în sus şi cu spaţiu între ele (sa nu se atingă). Se presara cu sare grunjoasa şi puţin piper. Se dau la cuptor la foc minim şi se lasă aproximativ 3 ore, în funcţie de mărime. Le verificaţi din cand in cand. Când sunt gata nu trebuie sa fie tari, trebuie sa fie înca flexibile, ca şi stafidele. Se aşează roşiile înghesuite într-un borcanel, introducând printre ele usturoiul intreg, rondele de ardei iute şi ierburile. Se toarna ulei de măsline până sunt perfect acoperite.