Ruladă de legume
Vă poftim la o ruladă delicioasă şi săţioasă pentru gusturi rafinate!
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj 300 g ciuperci 4 morcovi 2 fire de praz (partea albă) 6 linguri ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel nucşoară sare piper 1 ou 50 g caşcaval ras (pentru ornat)
Cum se prepară
Tai morcovii cubuleţe, prazul rondele, iar ciupercile felii. Căleşti toate legumele bine, până se înmoaie. Pui mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.
Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl pui într-o tavă. Torni umplutura de legume, netezeşti şi rulezi. La fel procedezi şi cu a doua foaie întinsă. Înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Le ungi cu ou bătut şi coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Presari caşcaval răzuit. Serveşti plăcinta caldă sau rece.