Rulouri cu ardei, dovlecei şi tofu

18 decembrie 2017   Rețete cu legume

Pentru perioada de post, această reţetă este perfectă.

Ingrediente (6 porţii)

2 dovlecei 1 ardei gras roşu 150 g tofu 50 g caşcaval vegetal 4-5 ciuperci 1 lingură ulei frunze busuioc oregano uscat sare piper

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi opăreşti în apă cu sare, fără să-i cureţi de coajă, îi strecori şi după ce se răcesc îi tai felii subţiri, pe lungime, apoi îi aşezi pe o planşetă. Separat, tai cubuleţe ciupercile şi ardeiul, mărunţeşti brânza tofu, adaugi frunzele de busuioc tocate fin, oregano uscat, sare şi piper, după gust. Păstrezi căteva cubuleţe de ardei pentru decorat.

Aşezi câte o lingură din umplutură la capătul fiecărei felii de dovlecel, rulezi, prinzi la capăt cu scobitori şi aşezi rulourile în poziţie verticală, într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei.

Presari peste rulouri caşcavalul ras, adaugi cubuleţele de ardei păstrate pentru decor şi dai la cuptor 30 de minute.Le serveşti calde.

Mai multe