Rulouri cu spanac
La această reţetă de rulouri cu spanac, carnea este opţională.
Ingrediente (6 porţii)
1 piept de pui mare
1 ou
4-5 ciuperci
1 ceapă
2 linguri ulei
300 g piure de spanac
1 căţel de usturoi
3-4 măsline
boia dulce
1 praf de chimen măcinat
sare
piper
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui felii, le netezeşti uşor cu ciocanul de şniţele, le presari cu sare, piper, după gust, şi le laşi la frigider circa 30 de minute.
Între timp, căleşti în uleiul încins ceapa tocată împreună cu ciupercile tăiate mărunt şi piureul de spanac, până scade bine zeama lăsată. După ce se răceşte compoziţia, adaugi măslinele tăiate mărunt, oul bătut, usturoiul zdrobit, un praf de chimen, un praf de boia de ardei, sare şi piper, după gust. Amesteci bine toate ingredientele.
Aşezi câte puţină umplutură pe fiecare felie de carne, rulezi cu umplutura în interior şi prinzi cu o scobitoare. Aşezi rulorile pe o tavă unsă cu ulei, le presari deasupra cu puţină boia de ardei şi dai la cuptor pentru circa 45 de minute. Le serveşti calde, cu felii de roşii natur.