Salată caldă cu legume

8 iunie 2016   Rețete cu legume

Salata ne va da energia de care avem nevoie pentru întreaga zi.

Ingrediente:

100 g fasole verde 100 g boabe de mazăre 2 dovlecei 200 g orez 5 căţei de usturoi, zdrobiţi şi tocaţi fin 4-5 bucăţi de sparanghel 1 ceapă tocată 50 g parmezan ras supă de legume ulei, pentru călit 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin zeamă de lămâie sare piper

Speli şi cureţi sparanghelul, apoi îl tai în cubuleţe. Speli dovleceii, le scoţi capetele şi îi tai feliuţe rotunde. La fel procedezi şi cu fasolea verde, pe care o tai în sferturi. Speli mazărea şi o laşi la scurs. Încingi ulei şi pui legumele la călit împreună cu ceapa şi usturoiul, potriveşti de sare şi piper şi torni puţină apă fierbinte sau supă de legume. Laşi puţin la fiert, să fie al dente.

Acum te ocupi de orez: îl pui la călit în ulei încins, laşi 2 minute şi adaugi apă sau supă de legume caldă. Laşi la fiert. Dacă consideri că e cazul, mai poţi turna lichid, amestecând continuu. Laşi la scăzut. Când orezul s-a fiert şi a scăzut lichidul, adaugi parmezanul şi mai laşi câteva minute. Opreşti focul şi laşi puţin orezul să respire.

Torni orezul peste legumele fierte, potriveşti de sare şi piper, amesteci. Prepari o vinegretă din ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie, după gust. Torni peste legume. Dacă vrei, poţi presăra peste salată şi mentă tocată.

Mai multe