Salată caldă de legume
Dacă de obicei o salată se prepară din ingrediente crude, şi salata caldă de legume este delicioasă.
De ce ai nevoie pentru salata caldă de legume
1 broccoli › 500 g fasole verde › 1 legătură de ridichi › 1 legătură de ceapă verde › 10 g alge marine › ulei de măsline › zeamă de lămâie › mix pentru salate
Cum se prepară salata caldă de legume
Speli legumele sub jet de apă, rupi bucheţelele de brocoli, tai capetele la fasolea verde. Pui apă cu sare la fiert, când clocoteşte pui broccoli, laşi 5-10 minute şi scoţi. La fel procedezi, într-un vas separat, şi cu fasolea verde.
Algele marine le pui la înmuiat în apă rece10 minute, le scoţi, le scurgi şi apoi le fierbi 20 minute.
Separat, pregăteşti vinegreta din ulei de măsline, mix pentru salate şi zeamă de lămâie.
Pui într-un castron ridichile spălate, curăţate şi tăiate feliuţe rotunde. Adaugi celelalte legume, amesteci şi torni vinegreta. Deasupra salatei presari algele marine. Dacă vrei, poţi pune şi un ardei iute tocat fin.