Salată cu năut, castraveţi şi roşii
Nu mai ştii ce să mănânci în zilele de post? Dacă vrei să îţi purifici organismul şi să respecţi postul, alege o salată simplă şi pune în ea puţină feta. Vei descoperi astfel un preparat delicios şi gustos, ideal în zilele cu dezlegare la brânză şi lactate.
Salată cu năut, castraveţi şi roşii – Ingrediente (8 porţii)
600 g roşii cherry
300 g roşii cherry de culoare galbenă
411 g năut (de la conservă), boabele scurse şi spălate
1 ½ castraveţi, descojiţi şi feliaţi
2 avocado mari, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe
½ legătură pătrunjel verde
85 g brânză feta, mărunţită
Pentru dressing
120 ml ulei de măsline
60 ml zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar de Dijon
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
¼ linguriţă sare
1 lingură busuioc verde, tocat
¾ linguriţă oregano uscat
Salată cu năut, castraveţi şi roşii – Mod de preparare
Pentru dressing, amesteci într-un bol cu un tel (sau într-un blender) uleiul de măsline, zeama de lămâie proaspăt stoarsă, muştarul, usturoiul şi sarea până se omogenizează sosul. Adaugi busuioc şi oregano.
Într-un castron mare de salată, amesteci roşiile cherry (de ambele culori), tăiate jumătăţi, boabele de năut şi castraveţii feliaţi. Adaugi avocado făcut cubuleţe, pătrunjelul şi amesteci încet. Torni cantitatea dorită de dressing şi adaugi brânza feta. Amesteci salata cu grijă, ca să se acopere ingredientele uniform cu sosul. Serveşti salata în decurs de o oră, pentru a te bucura de cel mai bun gust.
Sursa + foto: www.cookingclassy.com