Salată cu tăiţei de orez şi ardei gras

27 decembrie 2016   Rețete cu legume

Iată o reţetă cu legume extrem de simplă. Această salată cu tăiţei de orez şi ardei gras este recomandată de Jamie Oliver, aşa că ai putea să o încerci atunci când îţi doreşti un preparat light, fără grăsimi multe.

Ingrediente (4 porţii)

200 g tăiţei de orez (noodles) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii 200 g boabe de porumb de la conservă 1 legătură de ceapă verde 1 mână de arahide sărate 3 linguri ulei de măsline 2 lămâi verzi piper

Mod de preparare

Înmoi tăiţeii într-un bol cu apă caldă, 20 de minute. Scoţi cotorul cu seminţe de la ardeii graşi şi de la cei iuţi şi îi tai făşii şi rondele. Cureţi şi toci usturoiul, tai ceapa verde şi toci grosier arahidele.

Pui apă într-o oală şi fierbi până dă în clocot, scurgi tăiţeii şi îi adaugi. Laşi să dea în clocot din nou şi fierbi tăiţeii câteva minute, până când s-au înmuiat. Îi scurgi şi îi scufunzi într-un vas cu apă rece.

Într-o tigaie, încălzeşti 1 lingură de ulei, adaugi ardeii graşi, usturoiul şi ardeii iuţi şi le sotezi câteva minute, până se înmoaie. Scurgi tăiţeii de apă, îi adaugi peste legumele din tigaie, pui boabele de porumb şi ceapa verde, stropeşti cu puţin ulei şi storci zeama de la lămâile verzi. Amesteci bine ca să se combine ingredientele. La final, presari arahidele şi condimentezi cu piper negru măcinat, după gust.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

Salată cu iaurt

Salată cu iaurt

Salată cu fasole neagră

Salată cu fasole neagră

Mai multe