Salată de cartofi cu mărar
Salata de cartofi cu mărar este o garnitură ideală pentru fripturi, pește sau grătare, dar și o opțiune ușoară pentru o masă de vară.
Ingrediente
5 cartofi noi de mărime potrivită
1 ceapă roşie
2 linguri zeamă de lămâie
1-2 linguri muştar cu hrean
1 lingură oțet de mere
4 căței de usturoi
3 linguri ulei
100 g brânză de capră
1 legătură mărar
2-3 fire de pătrunjel
sare
piper
1 lămâie tăiată, pentru servit
Mod de preparare
Speli bine cartofii și îi fierbi în coajă până se înmoaie. Îi lași să se răcească, apoi îi cureți și îi tai rondele. Îi pui într-un bol.
Speli bine sub jet de apă ceapa și o tai julien.
Pentru dressing, amesteci bine uleiul cu zeama de lămâie, cu muștarul și cu oțetul, adaugi usturoiul zdrobit, continui să amesteci energic, potrivești gustul de sare și de piper și bați încontinuu.
Răstorni vinegreta peste cartofii din bol, amesteci, presari brânza zdrobită, apoi mărarul și pătrunjelul tocate fin și lași acoperit să se combine aromele.
Servești salata cu feliuțe de lămâie.