Salată de conopidă cu alune de pădure
Salata de conopidă cu alune de pădure este o alegere excelentă pentru o masă ușoară, dar plină de arome și texturi.
Ingrediente
1 conopidă medie
1 linguriță miere
1 rodie
100 g alune de pădure
pătrunjel proaspăt
sare
50 ml ulei de măsline
piper
1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare
Rupi conopida buchețele mici și le gătești la abur sau în apă clocotită cu sare, 5-7 minute, până devin al dente. Le scurgi și le lași să se răcească.
Într-o tigaie uscată, prăjești alunele de pădure 3-4 minute, amestecând constant, până devin aurii. După ce se răcesc, le toci grosier.
Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline, sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul.
Asamblezi salata: într-un castron mare, combini conopida, semințele de rodie, alunele prăjite și frunzele de pătrunjel. Torni dressingul, amesteci ușor și servești imediat.