Salată de conopidă cu iaurt

11 iulie 2016   Rețete cu legume

Cina potrivită din această seară poate fi un bol de salată de conopidă cu iaurt.

Ingrediente 1 conopidă 1 ceapă roşie, tăiată julien 1 borcănel de iaurt cremos zeamă de lămâie ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Rupi conopida bucheţele şi le speli sub jet de apă. Le pui la fiert, în apă cu sare, şi când începe să clocotească, mai laşi 10 minute. Opreşti focul, scurgi apa şi laşi la răcit.

Separat, într-un bol, amesteci energic iaurtul cu zeama de lămâie, uleiul şi usturoiul pisat. Pui aici bucheţelele de conopidă, amesteci uşor să nu le zdrobeşti, adaugi ceapa, sarea, piperul, pătrunjelul şi, înainte de servire, dai salata la frigider.

Mai multe