Salată de crudităţi (de post)
27 noiembrie 2014
Rețete cu legume
Poţi face şi tu maioneza pentru această reţetă din cartofi pasaţi (piure), muştar, apă, ulei, zeamă de lămâie şi sare, în cantitatea dorită şi în funcţie de preferinţe.
Ingrediente
2 ţeline mijlocii 2 morcovi zeama de la o lămâie 2 mere 4 linguri maioneză vegetală sare
Pentru decor
1 măr
câteva fire pătrunjel
Cum se prepară
Speli ţelinele şi morcovii, le cureţi de coajă, le tai bucăţi şi le dai prin răzătoarea mică. Pui legumele într-un castron adânc, le stropeşti cu jumătate din zeama de lămâie şi presari un praf de sare.
Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Amesteci legumele cu merele şi cu maioneza, peste care adaugi zeama de lămâie rămasă şi omogenizezi. Poţi decora salata cu felii de
măr şi cu frunze de pătrunjel verde.