Salată de fasole cu dovlecei

7 iulie 2017   Rețete cu legume

Boabele de fasole albă aduc un plus de savoare salatelor tale şi sunt o sursă excelentă de proteine. În acelaşi timp, dovlecelul este ingredientul crocant care dă gust salatei delicioase de mai jos, pe care o poţi încerca şi tu.

Ingrediente

2 conserve de fasole albă (fiecare de 400 g), cu boabele scurse şi spălate 2 dovlecei mici, tăiaţi felii subţiri 120 g fasole verde, curăţată şi tăiată 60 g parmezan ras sau fărâmiţat ½ legătură busuic verde, tocat coaja şi zeama de la 2 lămâi 1 lingură ulei de măsline sare grunjoasă piper negru măcinat

Mod de preparare

Într-un bol potrivit, răstorni boabele de fasole, adaugi feliile de dovlecei, fasolea verde, parmezanul, busuiocul, coaja şi zeama de lămâie şi uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci ca să se combine aromele.

Pont: Dovleceii mai mici sunt mai dulci comparativ cu cei de dimensiuni mai mari, în special dacă îi foloseşti cruzi în anumite reţete. Poţi folosi în salată şi fasole verde fiartă.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com

Mai multe