Salată de fasole cu sos de muştar
Am pregătit pentru tine în această perioadă a Postului, o delicioasă reţetă de salată de fasole cu sos de muştar. Nu ezita şi prepar-o cât mai curând!
Ingrediente pentru salată de fasole cu sos de muştar
Pentru salată ½ kg fasole boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire pătrunjel verde 1 ceapă mare 1 gogoşar murat sare
1 lingură muştar
2 linguri oţet sau 1 lămâie
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 ceapă albă sau 4-5 fire ceapă verde
Mod de preparare pentru salată de fasole cu sos de muştar
Laşi fasolea la înmuiat în apă rece 6-8 ore. O pui la fiert şi îi schimbi apa de câteva ori. Fierbi o jumătate de oră cu vasul acoperit, după care adaugi morcovii şi păstârnacul
curăţate de coajă şi spălate, împreună cu ceapa tocată. Laşi să fiarbă la foc potrivit până când bobul de fasole se rupe la atingere. Sărezi, după gust.
Prepari un sos din muştarul subţiat cu uleiul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi ceapa albă tăiată mărunt, oţetul sau zeama de lămâie. Acoperi vasul şi îl laşi deoparte. Scurgi fasolea, o pui într-un castron adânc şi aştepţi să se răcească. Arunci ceapa fiartă, iar morcovii şi păstârnacul îi foloseşti la decor. Torni sosul peste fasole, amesteci bine şi decorezi cu felii de gogoşar murat, felii de morcov, păstârnac şi pătrunjel tocat fin. Ţii salata de fasole cu sos de muştarla rece 1-2 ore.