Salată de iarnă cu legume şi quinoa
Fiindcă încă este iarnă, iată o reţetă pentru o salată consistentă cu quinoa, cartofi, legume şi seminţe.
1 cană (220 g) quinoa nefiartă + 1,5 căni ( 360 ml) apă
335 g cartofi, tăiaţi cuburi
450 g fasole verde, curăţată şi tocată bucăţi mai mici
2 căţei de usturoi foarte mari sau 3 mari, necurăţaţi
1 lingură de ulei
1 cană (220 g) varză tocată mărunt
3 cepe verzi, tocate mărunt
3 linguri de seminţe de dovleac
opţional 1 mână de seminţe de susan
1 avocado tăiat felii
1/4 cană (60 ml) oţet roşu din vin
1/4 cană ulei de măsline extravirgin
2 linguri muştar de Dijon
sare şi piper măcinat, după gust
Cum prepari salată de iarnă:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius pui foaie de copt într-o tavă de cuptor. Aşezi pe ea cartofii cuburi, fasolea verde şi căţeii de usturoi necurăţaţi. Amesteci cu ulei şi asezonezi cu sare şi piper. Nivelezi într-un strat uniform. Dai la cuptor pentru 15 minute, scoţi şi le întorci, apoi continui coacerea încă 10-20 minute, până când cartofii şi fasolea s-au înmuiat şi au devenit aurii. Să urmăreşti cu atenţie în ultimele 10 minute ca să nu se ardă. Între timp, fierbi quinoa într-o cratiţă cu 1,5 căni de apă. Când începe să clocotească, reduci focul la mediu-mic, acoperi cu capac şi fierbi 13-15 minute, până când apa este absorbită şi quinoa este pufoasă. Iei de pe foc, o vânturi cu o furculiţă şi laşi capacul pe ea să se menţină caldă. Prepari sosul amestecând ingredientele împreună într-un bol mic. Dai deoparte. Tai mărunt varza şi cepele verzi. Când legumele s-au copt, scoţi căţeii de usturoi şi-i dai deoparte. Pui cartofii şi varza într-un vas mare pentru servire. Adaugi şi quinoa şi celelalte legume tocate. Cureţi căţeii de usturoi şi-i toci mărunt sau îi zdrobeşti, apoi îl pui în sos şi amesteci până se combină. Guşti sosul şi mai asezonezi dacă e cazul. Torni tot sosul peste legume şi amesteci pentru omogenizare.
Sursa: http://ohsheglows.com