Salată de legume cu paste
Legumele sunt o sursă excelentă de vitamine, de care ai nevoie în sezonul rece pentru a-ţi întări imunitatea. Iar în combinaţie cu pastele sunt o masă săţioasă.
Ai nevoie de
1 dovlecel mic
Sare
2 mâini de farfalle sau alte paste mici
½ ceapă roşie tăiată julien
1 căţel de usturoi
2 linguri suc de lămâie
O mână de roşii cherry
Oregano
1 lingură oţet de struguri
Piper
1 lingură ulei de măsline
Tai dovlecelul felii subţiri, pe care le mai tai odată în jumătate şi le freci cu puţină sare. Îi aşezi într-o strecurătoare. Pui la fiert pastele în apă cu sare, după care le scurgi. Încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte dovlecelul aproximativ 10 minute. Adaugă ceapa şi usturoiul, mai ţine tigaia pe foc 3 minute. Dă la o parte şi pune zeama de lămâie. Amestecă dovleceii cu pastele, pune roşiile tăiate în jumătate, oţetul, oregano, sare şi piper după gust.