Salată de năut cu legume, de post

22 martie 2017   Rețete cu legume

Năutul este un substitut ideal pentru proteinele din carne şi este bogat în calciu, magneziu şi fosfor. Adaugă-l în salatele de legume în zilele de post, pentru o masă săţioasă şi sănătoasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti salata de năut cu legume, de post

250 g năut fiert

2 ardei graşi

4-5 roşii cherry

pătrunjel, după gust

½ ceapă, tocată mărunt

1-2 castraveţi

1-2 linguri ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

1 linguriţă muştar

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti salata de năut cu legume, de post

Stropeşti ceapa cu jumătate de zeamă de lămâie şi o laşi 10 minute să se înmoaie. Tai ardeii bucăţele şi îi călesti puţin, dacă doreşti. Într-un vas, amesteci boabele de năut, roşiile feliate, pătrunjel, ceapa şi castraveţii cubulete. Într-un alt bol combini uleiul, muştarul şi zeama de lămâie rămasă. Torni dressingul peste salată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.

Sursa http://cookdiary.net

Mai multe