Salată de paste cu roşii, castraveţi şi avocado
Roşiile suculente, castraveţii aromaţi şi deliciosul avocado se combină perfect în această salată de paste care scoate la iveală cele mai bune arome. Pentru un plus de savoare, adaugă măsline Kalamata şi puţină brânză feta.
Ingrediente
Pentru dressing
180 ml ulei de măsline 6 linguri oţet din vin 2 linguriţe zahăr 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură şi ½ mărar verde, tocat 1 linguriţă şi ½ organo uscat ¾ linguriţă usturoi granulat ½ linguriţă sare piper negru măcinat, după gust
Pentru salata de paste
230 g paste (spirale, fundiţe sau altă formă)
450 g roşii (cherry sau mai mari, tăiate în jumătăţi)
450 g castraveţi, tăiaţi cubuleţe
½ cană măsline Kalamata, fără sâmburi şi feliate
55 g brânză feta, fărâmiţată
2-3 avocado, tăiaţi cubuleţe
2 linguri mărar verde, pentru ornat
Mod de preparare
Pentru dressing, pui toate ingredientele într-un borcan, închizi capacul şi agiţi bine de tot, până se omogenizează sosul.
Pentru salată, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, în apă cu sare. Le scurgi, le clăteşti şi le laşi să se răcească.
Într-un castron mare, combini toate ingredientele pentru salată, mai puţin cubuleţele de avocado. Torni două treimi din dressingul preparat şi amesteci bine, până vezi că toate ingredientele sunt acoperite în mod unifor. Pătrezi restul de dressing pentru servire.
Acoperi salata şi o dai la frigider cel puţin 4 ore. O scoţi de la rece, adaugi cubuleţele de avocado şi amesteci salata cu restul de dressing. Dacă vrei, ornezi salata cu mărar verde.
Sursa + foto: www.fivehearthome.com
Salată de paste cu mărar şi castraveciori muraţi
Salată de paste cu mărar şi castraveciori muraţi
Salată de paste. Reţeta italiană clasică
Salată de paste. Reţeta italiană clasică
Salată de paste cu avocado şi mango
Salată de paste cu avocado şi mango