Salată de praz cu varză
Poate că unora nu li se va părea o combinaţie gustoasă. dar înainte de a face mofturi, ar trebui să vadă reţeta şi modul de preparare şi garantăm un rezultat pe care şi un carnivor convins îl va savura.
Ingrediente
un praz mic
o jumătate de căpăţână de varză mică
un ardei iute
o jumătate de ardei gras
6 linguri cu ulei de măsline
o lingură cu zahăr
piper
sare
oţet
Mod de preparare
Tai cuburi varza spălată şi curăţată. Îndepărtezi seminţele ardeiului iu te şi îl tai în felii scurte şi subţiri. Procedezi la fel cu ardeiul gras. Tai prazul în jumătate, pe lung, apoi fiecare jumătate în bucăţi măricele. Încingi uleiul în tigaie, adaugi varza, prazul, ardeiul gras, ardeiul iute şi fierbi totul înăbuşit aproximativ 5 minute, după care presari zahărul, piperul şi sarea. Amesteci şi laşi la fiert încă 5 minute. Asezonezi cu oţet după gust. Salata o serveşti caldă ca o cină uşoară, ornată cu un ardei iute şi cu praz sau ca o garnitură la un grătar.