Salată de rucola cu brânză şi smochine

29 decembrie 2016   Rețete cu legume

Atunci când eşti pe fugă şi vrei să prepari o salată în cel mai scurt timp, alege această delicioasă salată. În doar 10 minute şi folosind doar câteva ingrediente, vei obţine o alată de rucola cu brânză mozzarella şi smochine. Rezultatul va fi unul de nota 10, iar preparatul acesta light te va cuceri imediat, mai ales că are doar 196 de calorii.

Ingrediente

Pentru sosul salatei

1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură oţet balsamic ½ lingură zeamă de lămâie 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust

Pentru salată

110 g rucola

4 smochine proaspete sau uscate, tăiate în sferturi

115 g mozzarella proaspătă, feliată sau tăiată bucăţele

60 g prosciutto (sau alt tip de jambon uscat), feliat subţire şi tăiat bucăţele

8-10 frunze mici de busuioc

Mod de preparare

Combini uleiul, oţetul balsamic, zeama de lămâie, sarea şi piperul şi amesteci bine, până la omogenizare. Aşezi frunzele de rucola pe un platou mare, presari bucăţile subţiri de prosciutto, brânza mozzarella, frunzele de busuioc şi smochinele, apoi le stropeşti pe toate cu sosul pentru salată. Serveşti imediat.

Sursa + foto: skinnytaste.com

Salată de sfeclă cu brânză feta

Salată de sfeclă cu brânză feta

Salată de crudităţi

Salată de crudităţi

Salată cu tăiţei de orez şi ardei gras

Salată cu tăiţei de orez şi ardei gras

Mai multe