Salată grecească

15 februarie 2018   Rețete cu legume

Pentru lactovegetarieni, pentru săptămâna albă şi ca garnitură la felul 2, sau ca antreu ori cină uşoară, salata grecească e totdeauna o alegere bună.

De ce ai nevoie ca să faci salată grecească:

Pentru salată:

2 căni (440 g) castraveţi tocaţi cubuleţe

2 căni (440 g) roşii prunişoare sau cherry, tăiate jumătăţi sau sferturi

2 ardei graşi, de orice culoare

1/2 cană (110 g) ceapă roşie tocată

1/2 cană (110 g) brânză feta, sfărâmată

1 cană (220 g) măsline negre sau kalamata, tăiate pe jumătate

Pentru sos:

1/4 cană (60 ml) ulei de măsline

2 linguri de oţet balsamic

2 căţei de usturoi tocaţi

1 lămâie, coaja şi sucul

1 lingură oregano uscat

3/4 lingură busuioc uscat

sare, piper negru

Cum faci salată grecească:

Pui toate ingredientele într-un castron mare şi dai deoparte. Într-un bol mic, amesteci împreună uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul, coaja şi sucul lămâii, oregano, busuioc, sare şi piper. Toarnă sosul peste ingredientele salatei şi amestecă pentru ca să se combine. Dă la frigider până la momentul servirii, iar dacă rămâne ceva neconsumat, se păstrează bine la frigider până la 3 zile.

Sursa: https://www.foodfanatic.com

Mai multe