Salată (jardinieră) cu legume
Jardinieră este numele unui preparat francez din legume fierte. Se poate folosi drept garnitură la friptură de pasăre sau de vită.
Ingrediente
200 g boabe de mazăre 2 morcovi 100 g fasole verde 3-4 cartofi noi 4 ridichi de lună 1 linguriţă zahăr pătrunjel verde
3 linguri ulei
2 linguri oţet (sau zeamă de lămâie)
sare
piper
Preparare
Fierbi mazărea şi fasolea verde în apă cu sare şi 1 linguriţă de zahăr, scurgi apa în care au fiert şi le aşezi într-un castron. Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, şi morcovii în apă cu sare, după care îi strecori. Cureţi de coajă cartofii şi îi tai cuburi, iar morcovii îi tai felii. Separat, prepari un sos vinegretă, amestecând uleiul cu oţetul (sau zeama de lămâie), sare şi piper, după gust. Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii, adaugi ridichile tăiate cubuleţe şi pătrunjelul verde, după care asezonezi cu sosul vinegretă.