Salată marocană de legume

1 septembrie 2015   Rețete cu legume

Gusturi şi arome care mai de care mai diverse şi mai atrăgătoare.

Ce ai nevoie

1 vânătă mare, lunguiaţă şi subţire 3-4 linguri ulei pentru prăjit 1-2 ardei capia 2 roşii fără pieliţe 1 fir de ceapă verde (sau 1 ceapă mică roşie) 3 căţei de usturoi măsline (opţional) busuioc verde pătrunjel verde

2 linguri ulei de măsline

2 linguri oţet de mere (sau 2 linguri zeamă de lămâie)

sare

piper

Cum se prepară

Se taie vânăta felii subţiri, se pudrează cu sare şi se lasă la scurs circa 30 de minute, pe un fund de lemn înclinat. Se spală apoi sub jet de apă rece, se storc de apă având grijă

să nu se rupă şi se prăjesc, pe ambele părţi, în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura surplusul de grăsime. Se aşază într-o salatieră feliile de vânătă intercalate cu roşii tăiate cuburi, rondele de ardei capia, ceapă, usturoi tăiat felii, măsline feliate (opţional), busuioc şi pătrunjel verde. Separat, se bat împreună două linguri de ulei de măsline, două linguri cu oţet (sau cu zeamă de lămâie), sare şi piper, după gust, iar cu sosul obţinut se asezonează salata. Se serveşte imediat, cu felii de pâine prăjită

Mai multe