Salată picantă de sfeclă

20 octombrie 2014   Rețete cu legume

Sfecla te ademenşte atât prin culoarea frumoasă cât şi prin gustul inconfundabil. Fie în salată, fie în ciorbă, sfecla este leguma cu care te poţi răsfăţa toamna.

Ingrediente

500 g de sfeclă 3 căţei de usturoi 3 linguriţe de hrean dat prin răzătoarea mică sare piper ulei oţet frunze de busuioc

Mod de preparare

Speli bine sfecla sub jet de apă şi o coci în cuptor până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la răcit. Zdrobeşti usturoiul. Faci o vinegretă din ulei şi oţet. Cureţi sfecla, o dai prin răzătoarea mare şi o pui într-un bol.

Adaugi hreanul şi usturoiul, apoi amesteci, asezonezi cu sare şi piper după gust şi torni vinegreta.

În momentul servirii, decorezi cu frunzuliţe de busuioc.

sursa foto: Profimedia

Mai multe