Salată vegetariană cu paste şi legume

21 februarie 2018   Rețete cu legume

Deşi e iarnă şi a început şi postul, trebuie să ne hrănim şi destul de consistent, dar şi să ne vitaminizăm. Iată un antreu bogat.

De ce ai nevoie ca să faci salată vegetariană cu paste şi legume:

Pentru salată:

Sare şi apă, pentru fierberea pastelor

450 g paste mici (precum penne, fusili)

1 ceapă roşie medie tocată mărunt sau peştişori

1 cutie de 3-400 g inimi de anghinare, scursă de lichid şi tocată

4 ardei iuţi mici tocaţi, sau după gust

220 g ardei graşi tocaţi (un amestec de roşu, portocaliu şi galben dă un aspect frumos)

1/2 cană (110 g) măsline kalamata tăiate în jumătăţi sau felii

1/2 cană măsline verzi feliate

1/2 cană ardei roşu copt, tocat fâşii

225 g roţii cherry tăiate pe jumătate

1/4 cană (50 g) capere, scurse

50 g pătrunjel proaspăt tocat (sau după gust)

Pentru sos:

1/4 cană (60 ml) ulei de măsline extravirgin

zeama şi coaja de la 1 lămîie mare

2 linguri oţet roşu din vin

1 lingură amestec de condimente

1 linguriţă de pudră de usturoi

sare şi piper, după gust

Cum faci salată vegetariană cu paste şi legume:

Pui o oală mare cu apă sărată la fiert, adaugi pastele şi le fierbi până s-au înmuiat, circa 10 minute. Scurge-le într-o strecurătoare. Presară ceapa roşie deasupra pastelor fierbinţi şi lasă să stea timp de 3-5 minute, ca să se atenueze mirosul de ceapă. Combină pastele şi ceapa într-un castron mare cu inimile de anghinare, ardeiul gras şi ardeii iuţi, măslinele, ardeiul roşu copt, roşiile cherry, caperele şi pătrunjelul.

Amestecă pentru a le combina. Într-un bol combină toate ingredientele pentru sos şi amestecă-le bine. Toarnă sosul peste salata de paste  şi amestecă pentru omogenizare. Poţi servi imediat sau poţi da la frigider o oră ca să se răcorească.

Sursa: https://wholefully.com

Mai multe