Salsa de roșii

6 august 2024   Rețete cu legume

O rețetă simplă și delicioasă de preparare pentru salsa de roșii.

Ingrediente

1 kg roșii proaspete, descojite și pasate

4 căței de usturoi tocați

1-2 ardei iuți roșii tocați

3 linguri ulei

1 linguriță zahăr

sare și piper, după gust

1 lingură pastă de tomate

Mod de preparare

Călești usturoiul în ulei până devine auriu, aproximativ 5 minute, adaugi și ardeii iuți și-i gătești încă 1-2 minute. Torni roșiile pasate în tigaie și amesteci bine.

Pui zahărul pentru reducerea acidității, sarea, piperul și pasta de tomate pentru cremozitate. Reduci focul și lași sosul să fiarbă 15-20 de minute, amestecând ocazional. Guști și ajustezi condimentarea dacă este necesar.

După ce sosul a atins consistența dorită, oprești focul. Dacă dorești, adaugi frunze proaspete de busuioc pentru decor. Sosul este gata de servit cu paste, pe pizza sau ca bază pentru alte preparate.

Mai multe