Sos în stil italian
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru un sos în stil italian, perfect pentru paste sau pizza.
Ingrediente
2 kg roșii bine coapte
2 ardei iuți
3 gogoșari copți
3 cepe
2 lingurițe rase cu zahăr
1-2 frunze de dafin
50 ml oțet de mere
10 căței de usturoi
1 linguriță ghimbir ras
are, după gust
câteva frunze de busuioc
Mod de preparare
Speli roșiile, le îndepărtezi cotoarele și le dai prin răzătoare într-un vas încăpător. Mărunțești ceapa și usturoiul.
Așezi pe foc vasul cu roșiile rase, adaugi gogoșarii, ardeii iuți, ceapa, foile de dafin, usturoiul și ghimbirul, și fierbi la foc mic până scade la jumătate.
Îndepărtezi frunzele de dafin, potrivești gustul de sare, pui frunzele de busuioc, adaugi oțetul și zahărul și lași la răcorit, apoi pasezi sosul cu blenderul vertical.
Servești sosul cu paste, pizza sau îl poți folosi la prepararea unui ostropel delicios.