Sote de legume

31 martie 2016   Rețete cu legume

Pentru că ne plac legumele în tot felul de combinaţii, am pregătit azi o mâncare simplă şi gustoasă pe gustul oricui.

Ingrediente (4 porţii)

500 g cartofi mai mici

2 morcovi mari

1 rădăcină de pătrunjel

1 ţelină mică

200 g fasole verde (conservă)

50 g unt

100 ml vin alb

pudră de chimen

coriandru

cimbru

1 dovlecel

busuioc

sare

piper

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi tai în două sau în patru. Fierbi morcovii, rădă cina de pătrunjel ţelina şi dovleacul, după care le tai bucăţi. Fasolea verde o scurgi.

Aşezi toate legumele într-un vas, le condi mentezi cu ierburi aromate uscate, sare şi pi per, după gust, le stropeşti cu unt topit şi cu vinul alb, apoi le sotezi câteva minute, mişcând uşor, din când în când, cratiţa pentru a nu se zdrobi ingredientele.

Serveşti soteul de legume ca atare sau ca garnitură la friptură.

Mai multe