Spaghete cu pesto de sfeclă roșie
Spaghetele cu pesto de sfeclă roșie sunt un preparat spectaculos atât ca gust, cât și ca aspect. Este o rețetă ideală pentru cei care iubesc combinațiile inedite.
Ingrediente
320 g spaghete
250 g sfeclă roşie coaptă
60 g semințe de dovleac prăjite
50 g parmezan ras
2 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline extravirgin
1 linguriță zeamă de lămâie
sare şi piper
câteva frunzulițe de cimbru, pentru decor
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pentru pesto, pui în blender sfecla coaptă, semințele de dovleac, usturoiul, parmezanul și uleiul de măsline. Mixezi până obții o pastă fină. Adaugi zeama de lămâie, sare și piper după gust.
Scurgi pastele, păstrezi puțin din apa de fierbere. Amesteci spaghetele fierbinți cu pestoul de sfeclă, adăugând, treptat, câte puțină apă de la paste dacă e nevoie, ca să se lege sosul.
Servești imediat, presari deasupra semințe de dovleac prăjite și câteva frunze de cimbru.