Spaghete cu sos pesto
O reţetă simplă de paste care te poate scoate din încurcătură la cină!
Ingrediente 300 g spaghete 3 linguri ulei sare frunze busuioc
Pentru sosul pesto
20 frunze busuioc
3 căţei usturoi
3 g seminţe pin
50 ml ulei
3 linguri parmezan ras
sare
Mod de preparare
Pui apă la fiert cu sare şi când a dat în clocot, adaugi pastele. Când sunt gata, le scurgi (păstrezi jumătate de pahar de zeamă) şi eviţi să speli pastele sub jet de apă rece, deoarece îşi pierd gustul.
Pentru sosul pesto, pui în blender frunzele de busuioc, spălate şi uscate, şi le mixezi până devin o pastă. Adaugi seminţele de pin, usturoiul feliat şi amesteci încontinuu, torni uleiul, adaugi parmezanul şi presari sare după gust. Este gata când sosul a căpătat o consistenţă cremoasă. Dacă îţi mai rămâne sos pesto, îl poţi păstra în frigider într-un borcan închis ermetic. Pui pastele într-un bol şi le amesteci cu sosul pesto, uleiul şi 2-3 linguri cu zeamă de la paste. Le serveşti calde şi le ornezi cu frunze proaspete de busuioc.