Sufleu de cartofi
Pentru un sufleu reuşit, esenţial este să nu deschizi uşa cuptorului cât timp acesta se coace. În rest, indiferent de ingrediente, totul ţine de îndemânarea bucătarului.
Ingrediente
2 linguri unt 150 g parmezan ras 60 g brânză rasă 500 g cartofi 1 lingură sare 250 ml lapte 3 albuşuri 5 gălbenuşuri 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare
Pui jumătate din parmezan în forme de brioşe. Cureţi cartofii, îi pui la fiert în apă cu sare şi când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, îi scurgi. Zdrobeşti cartofii, adaugi unt, lapte, brânza rasă şi restul de parmezan. Amesteci gălbenuşurile cu pătrunjelul şi le adaugi peste cartofi. Dai drumul la cuptor. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi
în compoziţie. Umpli formele şi le dai la cuptor 30-40 de minute.
sursa foto: Photoland