Sufleu de spanac

13 iunie 2024   Rețete cu legume

Nu ezita să pregăteşti acest sufleu de spanac, face parte din categoria felurilor de mâncare sănătoase, gustoase, şi uşor de pregătit.

Ingrediente

1 kg spanac

4 ouă

1 ceapă

3 linguri smântână

5 linguri pesmet

100 g cașcaval ras

1 praf sare

3 linguri ulei

Mod de preparare

Opărești spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă, împreună cu sarea.

După ce s-a răcit spanacul, îl toci și îl călești ușor într-o lingură de ulei, împreună cu ceapa tăiată julien. Lași la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, gălbenușurile bătute separat, cașcavalul și, la final, încorporezi, de sus în jos, albușurile bătute spumă.

Ungi o tavă cu ulei, presari pesmetul rămas și torni compoziția. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră, timp în care nu deschizi ușa cuptorului, deoarece există riscul ca sufleul să se lase. Se servește cald.

Mai multe