Supă cremă cu multe legume

27 februarie 2018   Rețete cu legume

Această supă supergustoasă are atât de multe legume, încât nu vei simţi lipsa cărnii.

De ce ai nevoie ca să prepari supă cremă cu multe legume:

2 linguri de unt

1 lingură ulei de măsline

½ cană (110 g) ceapă tocată

110 g ţelină tocată

220 g morcovi tocaţi

1 lingură usturoi zdrobit

220 g fasole verde tocată

220 g ciuperci feliate

220 g buchete de broccoli

220 g boabe de porumb

1 lingură cimbru uscat

1 lingură oregano uscat

3 linguri de făină

4 căni (1 l) de lapte integral

sare şi piper după gust

Cum prepari supă cremă cu multe legume:

Încălzeşti untul şi uleiul de măsline într-o oală şi adaugi ceapa, ţelina şi morcovii. Căleşti câteva minute până se înmoaie ceapa, apoi adaugi usturoiul, fasolea, ciupercile, broccoli şi porumbul şi căleşti 2-3 minute.

Pui cimbru şi oregano, laptele şi adaugi făina în timp ce amesteci continuu, până dă în clocot, apoi reduci focul. Adaugi sare şi piper şi lasă să fiarbă 6-7 minute sau până se îngroaşă supa. Scoţi legumele, le pasezi şi le aduci înapoi în oală. Adaugi puţină supă sau încă nişte lapte pentru a subţia dacă ţi se pare prea groasă pentru gustul tău.

Sursa: https://myfoodstory.com

Mai multe