Supă-cremă de conopidă

30 aprilie 2025   Rețete cu legume

Un preparat reconfortant potrivit pentru orice sezon.

Ingrediente

500 g conopidă

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

500 ml supă de legume

200 ml lapte

30 g unt

150 g brânză Cheddar

100 ml smântână pentru gătit

sare

piper

Pentru decor

100 g conopidă

1 lingură unt

Mod de preparare

Tai conopida bucăți și o fierbi 15 minute în supa de legume.

Topești untul într-o cratiță și călești ceapa tocată și usturoiul zdrobit 3-4 minute.Torni conopida fiartă și supa peste ceapă, apoi mixezi totul până obții o cremă fină.

Adaugi laptele, smântâna și brânza rasă, amesteci și fierbi la foc mic 5 minute. Potrivești gustul cu sare și piper.

Tai 100 g de conopidă felii, le pui într-o tavă cu unt topit și coci 10 minute, până devin aurii și crocante.

Torni supa în boluri și decorezi cu conopida gratinată. Servești cu pâine prăjită.

Mai multe