Supă-cremă de conopidă
Un preparat reconfortant potrivit pentru orice sezon.
Ingrediente
500 g conopidă
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
500 ml supă de legume
200 ml lapte
30 g unt
150 g brânză Cheddar
100 ml smântână pentru gătit
sare
piper
Pentru decor
100 g conopidă
1 lingură unt
Mod de preparare
Tai conopida bucăți și o fierbi 15 minute în supa de legume.
Topești untul într-o cratiță și călești ceapa tocată și usturoiul zdrobit 3-4 minute.Torni conopida fiartă și supa peste ceapă, apoi mixezi totul până obții o cremă fină.
Adaugi laptele, smântâna și brânza rasă, amesteci și fierbi la foc mic 5 minute. Potrivești gustul cu sare și piper.
Tai 100 g de conopidă felii, le pui într-o tavă cu unt topit și coci 10 minute, până devin aurii și crocante.
Torni supa în boluri și decorezi cu conopida gratinată. Servești cu pâine prăjită.