Supă-cremă de dovleac
26 noiembrie 2025
Rețete cu legume
Supa-cremă de dovleac este perfectă pentru sezonul rece, pe final de toamnă, când sezonul dovleacului este încă în toi.
Ingrediente
1 kg miez de dovleac, tăiat cuburi
1 ceapă tăiată
2 morcovi, făcuți cubulețe
1 țelină mărunțită
3 linguri ulei
sare
2 linguri unt
1 cană supă de legume
50 g semințe de dovleac prăjite
smântână, pentru servit
Mod de preparare
Așezi toate legumele într-o tavă de aragaz, în care ai întins hârtie de copt, le dai cu un praf de sare, le stropești cu ulei și le coci până când se înmoaie.
Pui legumele într-o oală, adaugi untul, puțină supă de legume caldă și le mixezi. Torni supă până când ajungi la consistența dorită, amesteci, potrivești de sare și servești supa decorată cu o lingură de smântână și cu semințe de dovleac.