Supă-cremă de fasole
29 ianuarie 2016
Rețete cu legume
Fasolea este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente, deoarece conţine multe fibre, dar puţine calorii. Pe lângă binecunoscuta ciorbă, o poţi prepara şi sub formă de supă-cremă de fasole.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de fasole
800 g fasole
400 g broccoli
3 morcovi
1 ceapă
3 cartofi
1,5 l apă
1 praf de sare
Cum se prepară supă-cremă de fasole
Speli fasolea, o pui la fiert şi, după ce a dat un clocot, schimbi apa. O ţii pe foc până când este pe jumătate fiartă, adaugi morcovii cubuleţe, ceapa şi cartofii. Potriveşti de sare şi mai ţii pe foc aproximativ 30 de minute, după care adaugi bucheţelele de broccoli şi mai laşi să clocotească câteva minute. Scurgi supa şi pasezi legumele. Adaugi supă cât să obţii consistenţa dorită.