Supă-cremă de legume

19 mai 2015   Rețete cu legume

Nimic mai simplu de preparat şi mai sănătos pentru un prânz decât această supă-cremă de legume.

Ingrediente

4 cartofi 8 morcovi 2 ţeline 2 cepe 2 gulii sare piper 2 linguri ulei crutoane

Mod de preparare

Cureţi legumele şi le tai mărunt. Ceapa o tai cubuleţe şi o căleşti în ulei încins. Adaugi morcovii, guliile, ţelinele şi torni 2 l de apă cu puţină sare. Laşi la fiert şi când

sunt aproape gata pui şi cartofii. Când intră cu uşurinţă furculiţa în legume dai deoparte şi strecori. Păstrezi apa în care au fiert. Le mixezi cu blenderul vertical, turnând

apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă supa. Potriveşti gustul de sare şi piper, mai dai câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti cu crutoane.

Mai multe