Supă-cremă de legume
19 mai 2015
Rețete cu legume
Nimic mai simplu de preparat şi mai sănătos pentru un prânz decât această supă-cremă de legume.
Ingrediente
4 cartofi 8 morcovi 2 ţeline 2 cepe 2 gulii sare piper 2 linguri ulei crutoane
Mod de preparare
Cureţi legumele şi le tai mărunt. Ceapa o tai cubuleţe şi o căleşti în ulei încins. Adaugi morcovii, guliile, ţelinele şi torni 2 l de apă cu puţină sare. Laşi la fiert şi când
sunt aproape gata pui şi cartofii. Când intră cu uşurinţă furculiţa în legume dai deoparte şi strecori. Păstrezi apa în care au fiert. Le mixezi cu blenderul vertical, turnând
apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă supa. Potriveşti gustul de sare şi piper, mai dai câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti cu crutoane.