Supă-cremă de linte
Dă startul unei mese în familie, cu această supă-cremă de linte, cremoasă, saţioasă, bogată în fibre şi vitamine.
Pentru prepararea supei de linte ai nevoie de
200 g linte roşie
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapă
1 lingură pastă de ardei iute
3 linguri ulei
1 lămâie
1/2 – 2 litri de apă
boia iute
sare
piper
Cum prepari supa-cremă
Intr-o oală, căleşte ceapa în 3 linguri ulei, adaugă pasta de ardei iute, amestecând încontinuu până devine ceapa roşiatică. Pune lintea, amestecă câteva secunde şi toarnă apa.
Dă prin răzătoare morcovii şi cartofii sau le poţi tăia cubuleţe, adaugă-le în oală şi condimentează după gust.
Lasă la foc mediu aproximativ două ore, amestecă din când în când, iar la final pasează supa cu ajutorul unui blender.
Serveşte supa-cremă cu zeamă de lămâie si boia iute.