Supă cremă de mazăre
O supă cremă de mazare este mereu la îndemâna oricui. Se spune că supa sau ciorba aduce membrii familiei împreună.
Ingrediente:
500 g mazăre 2 cepe 2 bucăţi praz 50 g unt 2-3 linguri smântână un cub de zahăr(opţional) arpagic sare piper Mod de preparare:
Mazărea se pune la fiert timp de 10 minute. În acest timp, se curăţă şi se taie ceapa. Se curăţă prazul, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa şi prazul se pun în vasul cu supă şi se fierb cam o oră. După ce au fiert, legumele se scurg şi se pasează. Într-un vas curat se pun legumele pisate, unt şi apă fiartă, cât să obţineţi o cremă. Se amestecă până se topeşte untul. Se adaugă sare, piper şi zahăr (dacă doriţi ca supa să fie mai dulce).
Când serviţi supa crema de mazare, adăugaţi arpagic tocat şi smântână.
Cea mai buna supa crema de broccoli
Cea mai buna supa crema de broccoli