Supă-cremă de năut

25 noiembrie 2025   Rețete cu legume

Ai nevoie de o supă caldă care să te mai dezmorţească? Supa-cremă de năut reprezintă preparatul perfect de care te poţi bucura atunci când vrei doar să stai în casă, la căldură, în zilele mohorâte și reci.

Ingrediente

300 g năut

900 ml supă de legume

2 morcovi

1 cartof

1 ceapă

4 căței de usturoi

1 ardei gras

1 lingură unt

1/2 linguriță curry

sare

piper

câteva fire de pătrunjel

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Ții peste noapte năutul la înmuiat. A doua zi dimineață, îl răstorni în supa de legume și îl fierbi.

Între timp, speli ceapa, cartoful și morcovii, îi cureți și îi tai mărunt, tai fin ardeiul gras, după ce i-ai îndepărtat nervurile, apoi îi adaugi în oală peste năut. Potrivești gustul de sare și de piper.

După ce s-au înmuiat legumele și năutul, scoți 2-3 linguri de năut fiert pentru decor, dai vasul de pe foc, adaugi untul și le blenduiești.

Separat, așezi feliile de bacon pe hârtie de copt și le rumenești în cuptor, apoi le tai și le pui în supă.

Servești supa decorată cu năutul păstrat, cu pătrunjel tăiat fin și cu zeamă de lămâie.

Mai multe