Supă-cremă de praz

22 ianuarie 2016   Rețete cu legume

Specialiştii în nutriţie spun că alimentele verzi cresc imunitatea organismului şi protejează inima. De la salată, ceapă verde şi usturoi, la leurdă şi măcriş, gulii ori ştevie, pieţele sunt acum pline de legume proaspete şi sănătoase. Profită din plin de ele!

Ingrediente

2 tije praz 3 cartofi 1 morcov 1 ţelină potrivită 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 3 căţei usturoi 50 g smântână 50 g unt sare piper

Mod de preparare

Cureţi şi speli legumele. Tai cuburi cartofii şi ţelina, iar prazul şi morcovul rondele. Ceapa o mărunţeşti după preferinţă. Căleşti în unt prazul, până devine translucid, adaugi ceapa şi usturoiul. După câteva minute, adaugi morcovul, cartofii şi ţelina şi amesteci. Acoperi cu apă legumele şi le fierbi. Potriveşti de sare şi piper. Când sunt fierte, dai deoparte oala, laşi să se răcească puţin, după care pasezi toate legumele cu blenderul, mai laşi puţin praz întreg, adaugi smântână şi omogenizezi. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat şi, dacă vrei, cu crutoane.

Mai multe